random header image

Pracovní setkání k PR Maštale

16. 10. 2018 se na Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR, regionálním pracovišti Východní Čechy v Pardubicích uskutečnilo pracovní setkání pracovníků agentury, krajského úřadu a dalších odborníků a zástupců spolků, aby diskutovali nad problematikou současné a budoucí ochrany přírodní rezervace Maštale. S úvodním příspěvkem vystoupil Filip Jetmar (odkaz zde). Diskutujícími bylo konstatováno mimo jiné nevhodné lesnické hospodaření, potřeba nových biologických průzkumů a byla otevřena možnost úpravy hranic chráněného území (mluvilo se o zmenšení rezervace). Další postup plně závisí na krajském úřadu, který musí učinit potřebné kroky a zahájit příslušná jednání. Bohužel se úřad aktuálně potýká s nedostatkem zaměstnanců. 

P1170340

Podle názoru ZO ČSOP Rybák Svitavy dochází k devastaci lesů v rezervaci holosečnými těžbami. Z toho důvodu byl také začátkem července podán podnět České inspekci životního prostředí, která však šetření ani po půl roce neuzavřela.

Vzhledem ke značné velikosti PR Maštale je velice obtížné sledovat dění v celé rezervaci, proto by náš spolek uvítal nové spolupracovníky, kteří by pomohli hlídat dodržování zákona o ochraně přírody a krajiny v PR nebo mapovat výskyt druhů.

 

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *.

*
*